Titular notícies

Companyies tecnològiques que eviten minerals de la RDC


 

L’Enough Project crea un rànquing de 21 companyies per a informar als ciutadans.

La campanya RAISE Hope for Congo (Fomenta l'Esperança pel Congo) és una iniciativa de l'ONG nord-americana Enough Project, que treballa per la conscienciació de la ciutadania sobre els problemes associats amb l'explotació del coltan a la República Democràtica del Congo (RDC), especialment amb el genocidi i la violació dels drets humans i abusos a dones i nenes.

Entre altres iniciatives, la campanya permet als ciutadans veure un rànquing de companyies tecnològiques en funció del seu grau de sostenibilitat ambiental i el recorregut dels components dels seus productes perquè no provinguin de la zona en conflicte. Aquí els consumidors poden accedir al rànquing de 21 companyies i escriure-les per demanar un major esforç o felicitar-les per haver realitzat les accions apropiades:

www.raisehopeforcongo.org/content/conflict-minerals-company-rankings

D'altra banda, notícies com la de la web www.xbil.com informen que Intel i Apple han decidit deixar de comprar minerals per la fabricació dels seus dispositius que provinguin del centre d'Àfrica. Això és part d'un programa anomenat Fundició Lliure de Conflictes, en el qual els fonedors es comprometen a no comprar minerals provinents del Congo, país que es troba en una guerra interna molt dura des de fa més d'una dècada i el seu principal finançament ha provingut de la mineria. Aquest programa a més obliga a les fonedores a provar que en comprar els minerals no contribueixen al conflicte del Congo i s'aplica als minerals d'or, tungstè, estany i coltan. Aquestes regulacions van ser desenvolupades i aprovades per la Coalició Ciutadana de la Indústria Electrònica a Washington i la Iniciativa Global per la E-Sostenibilitat a Brussel•les.

Als Estats Units, d'acord amb una Acta signada pel president Obama, les companyies hauran d'auditar els subministraments de minerals utilitzats per la fabricació dels seus dispositius per poder identificar quines compres d'aquests minerals provenen del Congo i financen la guerra en aquest país. No obstant això, els venedors africans de minerals han demanat que els donin temps d'implementar programes que permetin rastrejar aquests “minerals de conflicte”, abans d'implementar aquest tipus de mesures, ja que al país existeixen més de 200.000 miners artesanals els quals es veuran afectats per aquest tipus de mesures, encara que representants miners del país afirmen que buscaran altres mercats com l'asiàtic on l'interès pels minerals va en augment. Part dels ingressos generats per la mineria en el Congo han finançat a grups armats al país i encara que de la mà d'organitzacions no governamentals, de l'ONU i el govern congolès s'han fet avanços significatius per apartar als grups armats de la mineria, es creu que molts militars i alts funcionaris del govern han volgut lucrar-se d'aquesta activitat, que en el Congo, a més de finançar grups armats, és una de les activitats on més s'explota a l'ésser humà i on més es violen els drets humans en aquest país.

http://www.xbil.com/intel-y-apple-dejaran-de-usar-%E2%80%9Cminerales-de-conflicto%E2%80%9D.html

Últimes Notícies

NOTÍCIES

 
 
 



 
 
Descarrega't l'etiqueta
per enviament gratuït!




Descarrega el dossier
virtual de la campanya