Titular notícies

Ens "mobilitzem" també pels animals abandonats al zoo de Costa d’Ivori


 
Un lleó i un ximpanzé morint d'inanició al zoo d'Abdijan
 
A causa dels incidents polítics i bèl•lics que han tingut lloc a Costa d’Ivori els darrers mesos després de les eleccions presidencials, els animals del Zoo d’Abidjan han estat abandonats a la seva sort als seus recintes, sense aliments ni assistència.

Al març, quedaven al zoo 151 animals, i a l’abril 112, enregistrant-se en un sol mes la mort de 39 individus, incloent-hi ximpanzés, i la desaparició total d’espècies com lleons, antílops de Campbell i la major part dels primats. La ONG Association du Calao ASBL ha estat aportant aliments i informant a les autoritats competents, ja que tota l’Administració del zoo està absent. Segons fonts locals, el director s’ha absentat durant mesos, i molts del treballadors s’han vist obligats a abandonar els seus llocs de treball a causa dels conflictes. A tot això s’afegeix la manca de fons. Alguns dels cuidadors que viuen als voltants s’han quedat per ajudar en tot el possible, quasi sense medis, tallant la vegetació en la zona del conflicte per poder alimentar almenys alguns animals herbívors.

Com és de coneixement públic, la campanya Mobilitza’t per la selva destina els beneficis obtinguts del reciclatge de mòbils a projectes de conservació i educació del IJG a Àfrica, particularment a la conca del Congo. En aquesta ocasió, degut a la urgent situació que pateixen desenes d’animals abandonats al zoo d’Abidjan, es va decidir enviar part del fons de la campanya a través de l’Association du Calao ASBL  (http://associationducalaoasbl.solidairesdumonde.org/), per comprar aliments.

Aquesta associació, dirigida per Sophie Decelle, va recollir un total de més de 5.500 euros amb el suport de més organitzacions i donants d’altres països, i va enviar-ho al Swiss Center for Scientific Researches de Costa d’Ivori, que s’encarregarà d’administrar els diners i assegurar el màxim benestar possible als animals que es troben en aquesta situació. Han aconseguit salvar alguns animals i han pogut prestar assistència a través de veterinaris voluntaris. Transmetem els agraïments rebuts des de Costa d’Ivori a tots aquells que col•laboren amb la campanya de reciclatge.

Últimes Notícies

NOTÍCIES

 
 
 



 
 
Descarrega't l'etiqueta
per enviament gratuït!




Descarrega el dossier
virtual de la campanya